كفتة داوود باشا بالبسلة
المقادير
كفتة داوود باشا بالبسلة
- للكفتة :
- 900 جرام لحمة مفرومة
- 100 جرام لية ضانى
- 2 بصلة متوسطة مفرومة
- 1/2 كيلو بسلة
- 6 فصوص ثوم مفروم
- 2 كوب عصير طماطم
- 2 معلقة كبيرة صلصة طماطم
- 1 ثمرة طماطم مكعبات
- 3 ملعقة صغيرة ملح
- 1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
- 1 ملعقة صغيرة زعتر طازج
- 1 حزمة بقدونس مفرومة
طريقة التحضير
كفتة داوود باشا بالبسلة
- - إخلطى اللحمة المفرومة مع اللية الضانى والبقدونس والبصل المفروم
- - كورى خليط اللحمة المفرومة ورصيه فى طاجن وأدخليه الفرن حتى قرب النضج
- - للصوص : شوحى البصل فى الزيت على النار
- - أضيفى الثوم المفروم والبسلة وقلبى
- - أضيفى مكعبات الطماطم وعصير الطماطم وصلصة الطماطم والملح والفلفل الأسود والزعتر الطازج المفروم
- - إتركى الخليط على النار حتى الغليان
- - أضيفى كور اللحمة فى الصوص وقلبى وقدميها
- - زينى الكفتة بالبقدونس
سمبوسك البطاطس على الطريقة الهندية
المقادير
سمبوسك البطاطس على الطريقة الهندية
- 3 ثمرة بطاطس متوسطة مسلوقة
- معلقة كبيرة بوردة كارى
- 2 معلقة كبيرة زيت ذرة
- بيضة
- 3 كوب دقيق
- 1/4 كوب ماء
- بصلة مقطعة
- 4 فص ثوم مفروم
- عصير ليمون
- فلفل ألوان برنواز
- ثمرة فلفل أحمر حار مفروم
- معلقة صغيرة فلفل اسود
- زيت للقلى
طريقة التحضير
سمبوسك البطاطس على الطريقة الهندية
- - إخلطى البطاطس المسلوقة وبوردةكارى والزيت والدقيق والبيض والماء
- - غطى العجينة وإتركيها فى الثلاجة لترتاح لمدة ساعة
- - إفردى العجينة وقطعيها لمربعات
- - الحشو
- - شوحى البصل والثوم المفرومين فى الزيت على النار
- - أضيفى الفلفل الألوان المكعبات والفلفل الحار المفروم
- - أضيفى الملح والفلفل الأسود والكمون الناعم وعصير الليمون
- - إحشى السمبوسك وأغلقيها على شكل مثلث
- - إقلى السمبوسك فى الزيت على النار
- - وقدميها مع السلة الحارة
سلطة الزبادى الحارة
المقادير
سلطة الزبادى الحارة
- 1 كوب زبادى
- 1 معلقة كبيرة بقدونس مفروم
- 1 معلقة كبيرة شبت مفروم
- 1 معلقة كبيرة كزبرة خضراء مفرومة
- 2 قرن فلفل أخضر حار مفروم
- 1 قطعة زنجبيل طازج مفرومة
- عصير ليمونة
طريقة التحضير
سلطة الزبادى الحارة
- - إخلطى الزبادى مع الشبت والبقدونس والكزبرة الخضراء المفرومين
- - أضيفى الفلفل الحار والزنجبيل وعصير الليمون وقدميها مع سمبوسك البطاطس
طاجن الفريك بالسى فود
المقادير
طاجن الفريك بالسى فود
- 1/2 كيلو فريك
- 2 كابوريا
- 2 كاليمارى وسط حلقات
- 6 جمبرى وسط
- 2 فص ثوم صحيح
- 2 فص حبهان
- 2 عود كرفس مقطع
- 2 عود كرات مقطع
- 1 جزرة مقطعة
- 1 حزمة كزبرة خضراء مفرومة
- 1 حزمة شبت مفرومة
- 1 بصلة مفرومة
- 10 فصوص ثوم مفروم
- شرائح ليمون أضاليا
طريقة التحضير
طاجن الفريك بالسى فود
- - إغسلى الفريك وصفيه
- - أغلى الماء على النار وأضيفى له الحبهان والكرات والكرفس والجزر المقطع
- - أضيفى الكابوريا والكالمارى ثم الجمبرى حتى تمام السلق
- - شوحى البصل المفروم فى الزيت على النار
- - اضيفى الفريك وقلبى
- - أضيفى القليل من الشبت والكزبرة المفرومين
- - أضيفى شوربة السى فود للفريك وإتركيه على النار حتى تمام النضج
- - شوحى الثوم المفروم فى الزيت على النار
- - أضيفى السى فود وقلبى
- - أغرفى الفريك فى طبق التقديم
- - رصى السى فود على الوجة
- - زينى الطبق بأعواد الشبت وشرائح اليمون الأضاليا وقدميه
ليست هناك تعليقات:
إترك تعليقك